Nieuws

Voeding heeft invloed op pijnklachten.

We kunnen er niet meer omheen. Voeding heeft invloed op pijnklachten. Tijdens deze bijeenkomst krijg je handvatten voor wat jij zelf kan doen aan je pijnklachten op het gebied van voeding. Zo heeft het moment van inname een ontstekingsremmende werking op jouw cellen.

Wil jij weten wat je zelf kan doen om je pijnklachten te beïnvloeden en waar je rekening mee kan houden?

Ingerborg Penninx-Severs en Irene van der Zanden nemen je in 1,5 uur tijd mee in de wondere wereld van je lichaam.
We vragen een kleine vergoeding van 15,00 euro.

Aanmelden

Irene van der Zanden is van origine fysiotherapeut en vitaliteit specialist en geeft coaching op het gebied van energie vraagstukken en chronische pijn.

Meld je hier aan door je gegevens achter te laten. Vermeld Thema bijeenkomst: Pijn en voeding bij het onderwerp. Of laat via WhatsApp een berichtje achter bij Ingerborg op het volgende telefoonnummer: 06-17187533

Zijn met pijn’ – DeMooiSonenBreugelKrant

Ingerborg is pijn-verpleegkundige en past complementaire zorg toe bij klachten.

Irene van der Zanden is van origine fysiotherapeut en vitaliteit specialist en geeft coaching op het gebied van energie vraagstukken en chronische pijn.

Een terugblik

Vandaag, een terugblik op een bijzonder jaar. Na 24 jaar nam ik ontslag uit het voor mij zo vertrouwde Catharinaziekenhuis om te gaan ondernemen. Zo stoer als de Pipi Langkous- tekst ( “ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan” ) op de tas die ik van mijn pijnteam collega’s kreeg, voelde ik me lang niet altijd: de knikkende knieën, klamme koude handen, en ook de nodige tranen ben ik niet vergeten. Eigenlijk een soort zelf- cursus “zijn met pijn” in letterlijke zin:). Gelukkig overheerst een geweldig ” Ingerborg- avontuur- gevoel “. Wat ben ik dankbaar voor de trouwe en lieve supporters, inspirerende aanmoedigende enthousiastelingen en praktische hulp onderweg. Wat een toffe mensen heb ik ontmoet; tijdens scholingen, de cursussen “zijn met pijn” en de consulten aan patiënten. Wat een bijzondere ervaringen op verschillende werkplekken als ZZP-er. Ik schakelde van thuiszorg tot verpleeghuis naar het ziekenhuis op afdeling cardiologie en CCU. Nu de behoefte aan ZZP-ers in de regio even wat minder is volgt een pril paadje naar het bedrijfsleven. Ondertussen ben ik me extra aan het verdiepen in wat mij zo fascineert; namelijk pijn en trauma, ( familie )- systemisch werk en werken met energie door middel van Healing Touch.
Wat zou het tof zijn als ik op een dag als pijnverpleegkundige in de eerste- anderhalve lijn zorg op mijn manier een goed lopende clientenstroom zou krijgen samen met andere professionals. De behoefte is er. Ik weet nog niet precies hoe, maar vertrouw erop dat het stapje voor stapje zal gebeuren.
Hartelijk dank voor de steun en inspiratie dit jaar.
Ik wens dat 2023 een jaar vol goede moed en vrede mag worden voor iedereen.
Lieve groet, Ingerborg

Veilig Bewegen

Veilig bewegen: een belangrijk onderdeel van de cursus “ Zijn met pijn “. Naast het leren over de invloed van gedachten, emoties en gedrag, werkten onze deelnemers vandaag aan opbouw van kracht , uithoudingsvermogen, coördinatie en lenigheid; Boksen bleek een super goede manier hiervoor, en nog leuk ook!
Wil je meer weten over de groepscursus “ Zijn met pijn”?
Neem contact op!

(06) 17 18 75 33
Ingerborg@pijnverpleegkundigeingerzorg.nl

 

 

 

Cursus ZIJN MET PIJN gestart

We zijn gestart! Een gemotiveerde groep mensen met aanhoudende pijn is vandaag begonnen aan de cursus “ Zijn met pijn “ bij gezondheidscentrum Fysio &Zo in Aarle Rixtel. Een sterke en unieke samenwerking met huisartsen, pijnspecialisten, fysiotherapeut, oefentherapeut en ik als pijnverpleegkundige. In 8 bijeenkomsten nemen we de groep mee in allerlei thema’s variërend van de werking van pijn in de hersenen en in het lichaam, rouwverwerking, positieve gezondheid en complementaire ( zelf )zorg. Tijdens de cursus wordt ook de mantelzorger betrokken.
Dat het nooit te laat hoeft te zijn om iets gaan leren bewees onze oudste 88 jarige deelnemer vandaag.
Mijn droom is dat eerste-
Anderhalve lijn pijnzorg toegankelijk wordt voor iedereen! Wie kan hierin helpen?

agenieten van een bijzondere dag…Naast een workshop complementaire zorg, en een presentatie voor Aarle Rixtelse huisartsen over ons pijnprogramma dat binnenkort van start gaat, vierde ik mijn 1 jarig bestaan als zelfstandige bij Fysio en Zo in Aarle Rixtel.
Ik blikte samen met een groep fijne mensen terug op alle mooie, leuke en ook moeilijke stappen die ik het afgelopen jaar doorlopen heb. Het was een heus avontuur dat nog lang niet klaar is. Ik ben dankbaar voor de nieuwe mooie contacten, de werkplek die ik gevonden heb bij Fysio en Zo in Aarle Rixtel en Fysiosport in Son, en alle hulp die ik heb gehad.
Op naar het tweede jaar!

 

 

Samenwerking

Super blij en trots dat ik als pijnconsulent onderdeel ben van het gezondheidscentrum Fysio&Zo in Aarle Rixtel. Ook met Fysiosport Son is een mooie samenwerking ontstaan. Ik krijg de kans om op een unieke manier van werken mijn meerwaarde als pijnconsulent te laten zien binnen de eerste en anderhalve lijnszorg# preventie# complementaire zorg#pijneducatie#multidisciplinair# let op zorgverzekeraars

 

 

Een heel avontuur

Mijn eerste avontuur als ZZP- er zit er op. Met mijn 24 jaar ziekenhuis ervaring, stapte ik de afgelopen 4 maanden in de wereld van een verpleeghuis met jong dementerenden; Mariengaarde in Aarle Rixtel.
Dat was wel even andere koek…!
Het werd een onvergetelijk mooie en waardevolle ervaring.
Op naar de volgende; Beatrixziekenhuis Gorinchem.
En oh ja; ondertussen bouw ik verder aan mijn praktijk als zelfstandig pijnverpleegkundige#
https://lnkd.in/dvSe6V9N

 

 

In de krant

En dan lees ik ineens mezelf in de krant…
Mooi stuk over onder andere de meerwaarde van de pijnverpleegkundige en hoe ik dat als zelfstandige inzet, binnenkort in Son en Aarle Rixtel


#eerste lijns pijnrevalidatie#medisch-verpleegkundige kennis en zorg geïntegreerd

 

Op 21 mei 2022 verzorgde ik in verband met het 10 jarig bestaan van zorgorganisatie Mekander, een workshop over over “Goede zorg bij pijn “

Op 19 april 2022 verzorgde ik een workshop over complementaire zorg bij pijn tijdens de vitaliteitsweek van Fysio&Zo in Aarle Rixtel.Verschillende eenvoudig zelf toepasbare pijnverlichtende methoden werden uitgelegd en uitgeprobeerd waaronder visualisatieoefeningen, werken met geuren, de Virtual Realitybril en het koolzuurbad, dat helpend kan zijn bij onder andere zenuwpijn of pijn door een slechte doorbloeding.

Enkele reacties van deelnemers;
” ik leerde allerlei kleine weetjes, zoals de koude compress als laxeerhulp “
“Ik heb nu een bredere kijk op hulpmiddelen “
Ik heb nu meer kennis van mogelijkheden op gebied van pijn en waarom kennis over pijn belangrijk is.”

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.