Over Ingerborg

Mijn naam is Ingerborg Penninx- Severs. De naam Ingerborg heb ik te danken aan mijn Noorse moeder en oma; beide zachte en zorgzame mensen. Het voelt fijn om hen ook in mijn bedrijfsnaam te horen klinken. Thuis heb ik een fijn gezin met een man en drie kinderen. In mijn vrije tijd ben ik het liefste sportief bezig in de buitenlucht.

Het verschil maken voor een cliënt die zich veilig, ontspannen en comfortabel voelt; dat is mijn grootste drijfveer. Ook als de omstandigheden naar en uitdagend zijn. Op een rustige en creatieve manier stem ik samen met de cliënt af, wat kan helpen. Hiervoor zet ik mijn 24 jarige medisch- verpleegkundige kennis en ervaring als IC- en pijnverpleegkundige in. Als nieuw ondernemend pijnverpleegkundige combineer ik dit met pijneducatie, begeleiding en complementaire zorg.

Om voor een pijnrevalidatieprogramma in aanmerking te komen moet een cliënt vaak het medische traject eerst volledig doorlopen hebben. Ik ben er van overtuigd dat op maat afgestemde pijneducatie, begeleiding en complementaire zorg naast een regulier medisch traject van een grote meerwaarde is. Het heeft een preventieve werking op het verergeren en aanhouden van klachten en het scheelt kosten voor de gezondheidszorg.

Opleiding

2018 – 2020
Post- HBO Pijnconsulent opleiding

2000 – 2002 
IC-CC verpleegkundige

1994 – 1998
HBO – V (verpleegkunde) – opleiding
aan de Fontys Hogeschool Eindhoven

Werkervaring

2021- heden
Zelfstandig pijnverpleegkundige
ZZP verpleegkundige

2017 – 2022
Catharinaziekenhuis Eindhoven
Verpleegkundig Pijnconsulent  Afdeling Pijngeneeskunde

2000 – 2017
Catharinaziekenhuis Eindhoven
Afdeling Intensive Care, Medium Care en PACU

1998 – 2000
Catharinaziekenhuis Eindhoven
Verpleegkundige afdeling longziekten

Cursussen

  • Drie- daagse cursus complementaire zorg bij pijn -Kicozo
  • Eén-daagse training skills4comfort: praktisch toepasbare vaardigheden om angst, pijn en stress bij patiënten, volwassenen en kinderen te verminderen.
  •  PPEP4all trainercertificaat

Registratie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.